آ کادمی شمس

فصل اول

در فصل اول، با گفتگو پیرامون یکی از بزرگترین آثار ادبیات و عرفان ایران زمین، قدم به قدم به سرزمین پهناور عشق، معرفت و حکمت پا می گذاریم. از کلام جناب شمس تبریزی، در حد توان و معرفت خود بهره مند می شویم و حضور حضرت مولانا جلال الدین بلخی را بهتر احساس خواهیم کرد. شمس تبریزی را کمتر می شناسیم و به جز چند چهره اثرگذار، ادیبان و نویسندگان، کمتر به معرفی وی پرداخته اند. بزرگانی چون احمد خوشنویس (عماد)، محمد علی موحد، محمد حسین ناصرالدین صاحب الزمانی، جلال الدین همایی، بدیع الزمان فروزانفر، محمد رضا شفیعی کدکنی، غلامحسین ابراهیمی دینانی، عبدالکریم سروش، جعفر مدرس صادقی و نهال تجدد هر یک نقشی در معرفی شمس و افکار وی داشته اند. احمد خوشنویس و محمد علی موحد با زحمات فراوان ”مقالات شمس تبریزی“ را برای اولین بار و با روش های خود گردآوری، تصحیح و تعلیق کرده اند و محمد حسین ناصرالدین صاحب الزمانی با نگارش کتاب ”خط سوم“ شمس را بیشتر به ما معرفی می کند. در میان نویسندگان معاصر بین المللی نیز از نقش بی بدیل و موثر نهال تجدد و نیز ویلیام چیتیک، می بایست یاد کرد. همچنین الیف شافاک (الیف شفق) و احمد امید نیز با رمان های خود اشاراتی به شمس تبریزی داشته اند. 

فصل دوم

در فصل دوم آکادمی شمس با ارائه مجموعه درسگفتارهایی، مباحث فردی و اجتماعی را از منظر عرفان و به ویژه از نگاه شمس تبریزی مورد بررسی قرار می دهیم و با هم می بینیم که چگونه می توان در قرن 21 زیستی آگاهانه داشته باشیم. چگونه می شود معنای زندگی را درک کنیم، به زندگی اشراف داشته باشیم، حقه ها و قلق هایش را بشناسیم تا بتوانیم آگاهانه، عارفانه و عاشقانه زندگی کنیم. 

زندگی آگاهانه و عارفانه

فصل سوم

فصل سوم آکادمی شمس، مفاهیم مبتنی بر «معنای زندگی» را ارائه می کند. این موضوع که با هدف دستیابی به «توسعه فردی» دنبال می شود یکی از مهم ترین آموزه های ارائه شده توسط آکادمی می باشد. مباحث تکمیلی مربوط به توسعه فردی را در کانال یوتیوب آکادمی شمس دنبال کنید. 

meaning of life

فصل چهارم

در این فصل، فرصتی مهیا شد تا با تامل در رباعیات عاشقانه و عارفانه ی مولانا در دیوان شمس، با آموزه های عرفان شرقی، بیشتر آشنا شویم. در هر اپیزود، عصاره و چکیده ی رباعی خوانده شده ارائه می شود و راه برای برداشت شخصی شنونده، باز می ماند. مباحث تکمیلی را در کانال یوتیوب آکادمی شمس دنبال کنید. 

شمس تبریزی تولدی دوباره به مولانا بخشید؛ مقاله ای از استاد علی ایرانمنش

فصل پنجم

در قالب یک داستان واقعی، قدم به قدم آموزه های توسعه فردی را مرور می کنیم. در این میان، تمرینات و قرارهای شخصی ای را هم پیش رو داریم. این فصل هم مثل فصل های گذشته آکادمی شمس، شامل 39 درسگفتار کوتاه اما عمیق خواهد بود و علاوه بر نرم افزارهای پخش کننده پادکست (مثل کست باکس)، در کانال یوتیوب نیز منتشر می شود. نام این فصل «نزدیک تر باخود؛ داستانی برای توسعه فردی» است. 

پادکست آکادمی شمس را می توانید سه شنبه هر هفته ساعت 18 به وقت ایران در YouTube و Castbox ببینید یا بشنوید. 

جان می ماند و خرد

ما بقی هیچ!
نه آن هیچ که همه چیز است. آن هیچ که نیافت خود را!

info@aliiranmanesh.com